Nasze stołówki

Nasza firma współpracuje ze szkołami podstawowymi, w których posiłki przygotowywane są w przyszkolnych stołówkach. Obiady obejmują zupę, II danie oraz napój. Posiłki przygotowywane są codziennie, od podstaw z najwyższej jakości produktów.

Szkoły:

  • Szkoła podstawowa nr 100, os. Albertyńskie 36, 31-855 Kraków
  • Szkoła Podstawowa nr 37, os. Stalowe 18, 31-922 Kraków
  • Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi nr 105, os. Słoneczne 12, 31-957 Kraków
  • Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów im. ks. Stanisława Konarskiego, M. Dzielskiego 1, 31-465 Kraków
  • Zespół Szkół Salezjańskich, os. Piastów 34, 31-624 Kraków

Przykładowy jadłospis

Dzień OBIAD
PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z ryżem (gluten, jaja, mleko)

Kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka z ogórka i pomidora (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

WTOREK

Krem z zielonego groszku z ptysiami (gluten, mleko, seler)

Pierogi ruskie (gluten, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy

ŚRODA 

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (gluten, mleko, seler)

Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem z ziemniakami i duszoną marchewką (jaja, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy

CZWARTEK

Zupa gulaszowa z ziemniakami (gluten, mleko)

Naleśniki z białym serem i musem jabłkowym (gluten, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy

PIĄTEK

Zupa ogórkowa z zacierką (gluten, jaja, mleko, seler)

Ryba po grecku podana z ryżem basmati (gluten, jaja, ryba, mleko)

Kompot wieloowocowy

*Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

Wykaz wszystkich alergenów: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.